maandag 23 juni 2014

Naakt voor de webcam en .... voor God

"Je durft toch wel?"
"Nog nooit gedaan... maar het trekt zo aan mij!"

"Een keer dan... niemand ziet het toch?"
"Het mag niet... maar ik kan er niet tegenop!"

"Ik zie je nu goed..."
"Doe het gewoon, je durft het best...!"
"Ja maar denk je niet... ?"

"Nee, joh... je kan het best hoor"

"Oke... ik doe het"
"En 'k wil ook niet meer terug..."
"Een innerlijke onzichtbare kracht drijft mij voort..."
"Om te doen... dat wat verboden is"


Zo gaat dat altijd met verboden dingen die ons verleiden. Je ziet een billboard met mooie vrouwen, of mooie mannen. De verzoeking komt via je ogen of oren je denken, je gedachtewereld binnen. Wat doe je? Wijs je het af en stuur je het weg? Of kijk je nog een keer? Als je nog een keer kijkt, dan sluipt de zoetheid van de verlokking binnen en overvalt je dan meteen. Plotseling sla je dan aan het fantaseren en in-een-niet-te-bedwingen tempo gaat je fantasie met je aan de haal zonder dat je dat nog kan en wil stoppen. 

vrijdag 6 juni 2014

Hoe krijg je stromend en levend water uit je binnenste? Door.......geloof!

"Hoe krijg je stromend en levend water uit je binnenste?"
ik verlang zo naar 
die stromen, 
die rivieren,
die kracht van boven en
die diepe vervulling met de Heilige Geest!

Er zijn veel gelovigen die verlangen naar dat diepere leven met Jezus door Zijn Geest en niet weten hoe zij daaraan kunnen komen. En dat terwijl Jezus Zelf dat leven in overvloed al beloofde toen Hij nog leefde. Immers op de laatsten dag, zijnde de grote dag van het loofhuttenfeest, stond Jezus en riep, zeggende:  

"Zo iemand dorst, die kome tot Mij en drinke. Die in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt, stromen des levenden waters zullen uit zijn buik vloeien." (En dit zeide Hij van den Geest, Denwelken ontvangen zouden, die in Hem geloven; want de Heilige Geest was nog niet, overmits Jezus nog niet verheerlijkt was.) (Johannes 7 vers 37-39).