donderdag 12 mei 2022

Waar ligt onze kracht?

"Het gaat gewoon niet!"
"Wel eens voor even maar dan..."
"Het lukt telkens niet!"
"Wel eens een keertje maar dan...!"

Velen leven netjes, sommigen wettisch. Dat lijkt goed want God wil niet dat je een bank berooft. Of met de vrouw van je beste vriend naar bed gaat. Of vloekt, scheldt, bloot kijkt, iemand haat, je eigen baby doodt, steelt, of rommelt met je belastingaangifte, of roddelt over je vriendin, of met een stalen gezicht liegt tegen je vriend, of alsmaar lastert, of flirt met een ander, of je naaste niets gunt. Of dat je rookt of (véél) teveel drinkt. Toch… door dat allemaal niet te doen, kom je nìet in de nabijheid van God. De grote afstand tot God blijft.

Het is namelijk niet wat God van je vraagt. Hij weet allang dat dat jou toch niet gaat lukken om met die verkeerde dingen te stoppen. Want als je ver bij God vandaan leeft dan moet je het doen op eigen wilskracht en met je eigen hart. Voortdurend je hart bedwingen om geen verkeerde en nutteloze dingen te doen waardoor je slecht slaapt of je geweten je aanklaagt. En laten wij eerlijk zijn… er is in jou en mij (uiteindelijk) geen kracht tegen die vloedgolven van verzoekingen, verleidingen, verslavingen uit de wereld om ons heen. Daarom wil God niet dat je jezelf aan de buitenkant opknapt terwijl je van binnen alles doet wat Hij verboden heeft. Hij wil niet dat je doet alsof!

En ook niet dat je de scheuren, die door je levenshuis heen lopen, oplapt. Moeilijkheden in je leven, met de kinderen of je partner, met je eigen lichaam, de kerk, je werkgever, een zakenpartner die je bedriegt, je gebroken hart vanwege verlies, je verwonde ziel om wat anderen je aangedaan hebben! Misschien ben je wel helemaal op aan de binnenkant en kun je het leven maar net aan… Wellicht leef je zo van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie… jaar in, jaar uit. In eigen kracht dit allemaal oplappen, blijkt vaak een ‘mission impossible’.

Dan is de grote vraag wat God dan wèl van je vraagt? Dat is niet zo moeilijk. Hij vraagt alleen maar om jezelf naar Hem om te draaien. Èn te geloven dat Hij je heeft vrijgekocht van doodschuld, veroordeling, verslavingen, verdriet, schaamte, zonden, verwondingen in je ziel, depressies, treuren, neerslachtigheid, eenzaamheid en allerlei psychische ziekten, aandoeningen en diepe tegenslagen.

     Openbaring 3:20 "Zie, Ik sta aan de deur en
     Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur
     opent, zal Ik bij hem binnenkomen en
     de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij".

Daarom staat de Bijbel vol met zéér krachtige uitnodigingen om thuis te komen bij de hemelse Vader door Jezus, Zijn Zoon. Je mag daar komen zoals je bent om te eten, te drinken, gratis te kopen, je hart aan Hem te geven, de deur van je leven voor Hem open te doen, bij Hem te schuilen voor de toekomende toorn. Als je die uitnodigingen gelooft en aanneemt dan geeft Hij onmiddellijk wat Hij belooft: verlossing door vergeving van je zonden, eeuwig leven, troost voor je treuren en genezing voor je gebroken hart, sieraden voor de ashoop van je leven, vreugdeolie voor jouw rouwkleed en een lofgewaad voor je benauwde geest.

En denk niet dat Jezus jou die grote genade wel zal geven zonder dat jij gelooft wat Hij belooft. Stel het ook niet uit doordat je veronderstelt dat Hij wel naar je toe zal komen. Hij staat al aan de deur, heeft vaak geklopt en wacht totdat jij de deur opendoet. Jezus dwingt niet maar roept je in alle liefde op om vandaag, nu naar Hem toe te komen. Het gaat om je leven, haast je daarom, de tijd is erg kort!!

Contact
Deze column is geschreven door Evangelist Cees van Beek uit Genemuiden. 
Wil je hierover doorpraten, of heb je vragen, of wil je gebed, mail hem gerust op levendenstromendwater@gmail.com
Of bel of app hem op 06-51046981. 
De foto met toestemming van Ain Vares (www.ainvaresart.com).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten