maandag 21 februari 2022

Komen tot Jezus… in 2022!

"2022 is al even begonnen..."
"Een zwart gat voor velen..."
"Opvullen met dingen doen..."
"Verdringen maar helpt het?"

"Bijbellezen..."
"Kerkgaan..."
"Vroom worden..."
"Godsdienstigheid maar helpt dat?"

Misschien is dit pas begonnen jaar een zwart gat voor je en ga je door een dal van je leven. Niets is meer vast en zeker. Je vraagt je af wat dit jaar nu weer brengen zal… Zou het eindelijk beter worden, weer terug naar normaal? 

Of zal het zo verder gaan? Moet ik weer tegenslag op tegenslag, teleurstelling op teleurstelling incasseren? Je weet het niet, je kan het niet beïnvloeden, of tegenhouden, laat staan terugdraaien! Ook al zou je dat nog zo graag willen.

Voor anderen is 2022 een jaar van grote hoop. Hun Koning, Jezus, komt hen spoedig ophalen. Weer een jaar dichterbij dat hemelse vaderland waar geen inwoner meer zal zeggen: “Ik ben ziek”. 

Op weg naar die hemelse stad waarvan de Architect en Bouwer God Zelf is en… waar Jezus is. Vol reine glans, hemelse heerlijkheid, heilige glorie, niet te beschrijven majesteit en een oneindigheid die niet te bevatten is!  

Nu is het zo dat dat oneindige, dat eeuwige en dat hoopvolle er niet alleen is voor “die anderen” maar voor iedereen! Niet iedereen gelooft dat. Er zijn jongeren en ouderen die wij spreken op straat en zich afvragen waar God is in alle ellende die hen en ons overspoelt. 

"Waarom grijpt Hij dan niet in?" 
“Wat moet ik dan met zo’n Jezus?” 
Er zijn er ook die er niets mee te maken hebben. 
“Zondags voorin de kerk zitten zeker en doordeweeks alles doen wat God verboden heeft?” 
“Wat moet ik dan met zo’n Jezus? Ik zie wel hoe het straks afloopt”.
Wij spreken ook mensen die denken dat zij er te slecht voor zijn. Afgelopen week nog hoorde ik iemand zeggen: “Ik ben veel te slecht… Ik doe nog zoveel verkeerde dingen! En ik denk dat ik er niet bij hoor…” 

Of die in een eindeloze denkspiraal van voorwaarden terecht zijn gekomen: ik moet meer voelen, ik moet meer op die ander lijken die zo heilig leeft. Of denken dat eerst al die verkeerde dingen aan de kant moeten, pas dan… Zij twijfelen dag en nacht en vragen zich af: “Komen tot Jezus, is dat wel voor mij?”


Of je dit nu wilt of niet, of je het gelooft of niet… Jezus staat in het komende jaar voor iedereen (!) klaar om hem of haar te ontvangen. Het is jaar van de vreugde (welbehagen) van God. God gaat zelfs zover dat Hij je uitnodigt om vandaag al, op dit moment naar Hem toe te komen. Voor de eerste keer, of opnieuw. 

Hij heeft nog nooit iemand weggestuurd die bij Hem aanklopte. Op de laatste bladzijde van de Bijbel staat: “En laat hij die dorst heeft, komen; en laat hij die wil, het water des levens nemen, voor niets”. Genade is zonder voorwaarden, ook voor jou!

Evangelist Cees van Beek uit Genemuiden. Wil je hierover doorpraten, of heb je vragen, of wil je gebed, mail mij gerust op levendenstromendwater@gmail.com. Of bel of app mij op 06-51046981.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten