dinsdag 8 maart 2022

Kun je dat eeuwige leven verdienen?

"Ik doe het..."
"Zouden zij het ook zien?"
"Zou ik dan meetellen?"
"Ik zou zo graag daarbij horen"

"Ik ga donkere kleren dragen"
"Want dat hoort zo..."
"Dan hoor ik erbij!"
"Zou God dat ook zien?"

Als mens zoek je waardering en erkenning. 
Dat kan door lekker te koken, door een zorgzame moeder te zijn. 
Of een hardwerkende vader. 
Door kerkenwerk dat andere gelovigen zien. 
Of je wilt iets goedmaken. 
Kortom, je doet iets om bij de ander op te vallen, om die te plezieren. 

Veel mensen doen die dingen, bewust of onbewust, ook voor God. Misschien jij ook wel. Je leeft netjes, doet vrijwilligerswerk, je collecteert voor goede doelen. Of je brengt voedsel naar Ukraine. Je gaat naar de kerk, je leest in de Bijbel, nu meer dan ooit. Je hoopt dat God dat ziet. 

En dat doet Hij ook. God beveelt het zelfs je naaste lief te hebben, goed te doen en Hem te eren. Hij kijkt daarbij echter altijd naar de motieven van je hart. En moet je dan niet erkennen dat je daar ‘deep down’ vaak listig bent, oneerlijk en bedriegt? 

Kunnen die motieven, waarom je dingen doet of laat, God blij maken? De Bijbel zegt dat dat niet het geval is. Hij gooit al die uiterlijke bekleding van je eigen fatsoenlijkheid weg. Er is namelijk een onoverbrugbare kloof tussen jou en Hem. Je kunt daarmee God niet bereiken en in Zijn heilige liefdevolle aanwezigheid komen. Nog nooit in de hele wereldgeschiedenis heeft één mens dat eeuwige leven verdiend door goed te doen.

Als goede werken dan niet helpen, wat helpt dan wel? Wie kan ons zondige hart veranderen en al onze verkeerde dingen goedmaken bij God? Het antwoord is dat God dat Zelf voor ons gedaan heeft. Hij stuurde 2000 jaar geleden Zijn Zoon Jezus. Jezus nam alle zonden van iedereen weg. 


Op dat gruwelijke martelwerktuig, het Kruis, ruilde Hij jouw vloeken voor Zijn zegen, jouw zonden voor Zijn gerechtigheid, jouw verdiende straf voor Zijn vrede. Hij stierf maar na 3 dagen overwon deze Levensvorst de dood! Hij opende het graf, kwam eruit om jou dat eeuwige leven te geven.

Velen hebben dat eeuwigheidsleven nog niet ontvangen. Zij geloven het niet, weer anderen aarzelen. Je kunt echter dit echte leven onmiddellijk ontvangen door te geloven. Dat is vertrouwen op dat wat Jezus zegt, waarheid is. Hij zegt: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie Mijn woord hoort en Hem gelooft Die Mij gezonden heeft, die heeft eeuwig leven en komt niet in de verdoemenis, maar is uit de dood overgegaan in het leven”. En: “… opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft”

Waarom zou je Jezus niet vertrouwen? Heeft Hij ooit gelogen? Heb je één geldige reden waarom je dat niet zou doen? En Hem, nu je nog leeft, aan te nemen? Als je dat niet doet, moet je verder leven in de voortdurende veroordeling van je geweten en alle listen en bedrog van je hart. Ook daarin is Jezus duidelijk: “Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God”. 

Dus geloof, neem Jezus aan, vandaag nog! De Rots van de eeuwen, Jezus Christus, zal je dan verbergen tegen al die stormvloeden die komen. De tijd is kort en het einde van alle eeuwen is op ons allen neergedaald. Hij komt snel terug! Ben je dan bereid? 

Contact
Wil je hierover doorpraten, of heb je vragen, of wil je gebed, mail hem gerust op levendenstromendwater@gmail.com. Of bel of app hem op 06-51046981. De foto met toestemming van Ain Vares (www.ainvaresart.com).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten