zondag 8 januari 2023

2023... Alleen te doen met Jezus!

"Weer een nieuw Jaar..."
"Nog steeds niet behouden!"
"Dan maar doorzetten..."
"Ik ga gewoon werken"

"Dan verdwijnt dat gevoel wel..."
"Niet teveel nadenken!"
"Het is toch onbereikbaar..."
"Mijn best doen, meer kan ik niet!"

Zo gaan jongeren en ouderen het nieuwe jaar in. Zonder hoop, zonder God en met het donkere gat van de toekomst. Ondanks crisissen, oorlogen, natuurrampen, torenhoge inflatie, toenemende onverdraagzaamheid… hopen zij het beste ervan.

Ondanks dat het ook achter hun voordeur niet goed gaat. Hun huwelijk onder spanning! Hun kinderen achter hun schermen, steeds onhandelbaarder. Ook in hun hart zijn soms dingen waarvoor zij zich diep schamen: roddel, laster, bedrog, stelen, haat, even bloot willen kijken, jaloezie, drank. 

Dat lijkt allemaal niet echt op Jezus’ overwinning over het kwaad, toch?! En dan die angst dat hun partner een keer vreemd zal gaan. Hij kijkt zoveel porno en wil dat de ander dat ook ga doen. En al die pijn van binnen… 

“O God waar bent U? Help mij toch, ik voel mij zo verloren, ik trek het niet meer!”

Dan ineens is Jezus daar!

“Ik heb alles gezien". 
"Ik kom om het van je over te nemen". 
"Geef het aan Mij, je zorgen, je lasten, je angsten, je moeiten, je verkeerde dingen, je zonden. Ook waar je zo aan vastzit". 
"Geef Mij al die vuile vodden van je godsdienstigheid". 
"Geef al die goede voornemens, ook die schijnheilige buitenkant". 
"Kom ermee naar Mij en Ik zal rust geven in je ziel”. 
Jezus zegt letterlijk in Mattheus 11 vers 28 tot en met 30: "Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven. Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht".
Ja… zo is Jezus. Hij zoekt je op want Hij is diep bewogen met je lot!

En als je Jezus Zijn woorden geloofd hebt voor rust, vrede met God en eeuwig leven, dan ga je straks naar een plaats waar geen tranen, geen verdriet, geen rouw, geen dood, geen ziekte, geen pijn, geen moeiten, uitzichtloosheid en wanhoop meer zal zijn!



Ik hoorde eens van een meisje van 14. Het gebeurde driekwart eeuw geleden. Zij lag doodziek op bed. De tijd moest verwisseld worden voor de eeuwigheid. Dat gebeurde op een bijzondere manier. Plotseling ging zij op haar knieën zitten, stak haar armen omhoog en riep met haar blik naar boven: “Heere Jezus, ik kom eraan!” 

Zo verlangde zij naar Jezus. De engelen kwamen haar ophalen! Zij ontving een wit kleed, een gouden kroon en een palmtak in haar hand. Zo is zij de hemelse stad binnengewandeld waar geen inwoner meer zal zeggen: “Ik ben ziek!” 

Volkomen gereinigd door het kostbare bloed van het Lam, Jezus Christus. Zo werd zij in geborduurde kleding naar haar Koning geleid! Die haar als Zijn bruid ontvangen en met hemelse glorie en heerlijkheid bekleed heeft.

Dit ligt klaar, ook voor jou! En voor iedereen die gelooft in Jezus! Er is dus grote hoop voor 2023 en alle (!) volgende jaren!

Contact
Heb jij de hoop verloren? 
Of bel of app op 06-51046981. 
Of kom een “bakkie doen” op de weekmarkt van Genemuiden of Staphorst. 
De foto met toestemming van Ain Vares (www.ainvaresart.com).

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten