woensdag 20 december 2023

Het Kruis van Jezus!

"Altijd?"
"Ja... altijd!"
"Niet een keer overslaan dan?"
"Zonder het Kruis geen Gekruisigde!"
"En zonder de Gekruisigde geen hoop!"

Het Kruis van Jezus veranderde alles in de kosmos, 2000 jaar geleden.

De duivel volledig verslagen...
De werken en de macht van de duivel werden verbroken, voorgoed!
De duivel, ook wel satan, de oude slang of de rode draak genoemd in de Bijbel, werd door Jezus gevangen genomen en zijn kop vermorzeld.
Hem werd de macht over de dood ontnomen door hem gevangen te nemen.
Hij is aan Jezus' overwinningswagen gebonden met eeuwige boeien in de duisternis, voor het eeuwige oordeel.

De losprijs betaald!
Jezus betaalde met Zijn heilig en kostbaar bloed de losprijs om het mensdom vrij te kopen van de slavenmarkt van de zonden.
Dat is 2000 jaar geleden gebeurd
Er is vergeving van zonden en eeuwig leven voor iedereen beschikbaar en mogelijk! Als je dit gelooft in je hart en uitspreekt met je mond, ben je behouden, zalig geworden, zegt God in de Bijbel!
Romeinen 10 vers 9 en 10: "Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden. Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot zaligheid".
Niets ander dan de Gekruisigde Jezus!
Dat bracht Paulus tot deze belijdenis in 1 Korinthe 2 vers : "want ik had mij voorgenomen niets anders onder u te weten dan Jezus Christus, en Die gekruisigd". De mensen moesten het hebben van Jezus en niet van hem!


Een kruis zonder kracht!
Als dit Kruis niet meer centraal staat in prediking, in ons leven, in onze relaties dan ontstaat er een ander soort evangelie dat ons in het gewone aardse leven wel past echter niets oplost.

Het wordt een soort van sociaal evangelie dat allerlei pleisters op (ziels)wonden plakt maar er geen genezing, heling van het gebrokene in je hart plaatsvindt. En er nauwelijks of niet meer gesproken wordt over de noodzaak van vergeving van zonden.
1 Korinthe 1 vers 17 en 18: "Want Christus heeft mij niet gezonden om te dopen, maar om het Evangelie te verkondigen, niet met wijsheid van woorden, opdat het kruis van Christus zijn inhoud niet verliest. Want het woord van het kruis is voor hen die verloren gaan wel dwaasheid, maar voor ons die behouden worden, is het een kracht van God".
Dit menselijke evangelie berooft het Kruis van Jezus van zijn kracht.
Het is menselijke wijsheid die pampert en nathoudt.
En geen enkele wezenlijke en geestelijke verandering meer veroorzaakt in het leven van arme verloren, gebroken jongeren en ouderen.

De kracht van het Kruis...
Het Kruis moet het Goddelijk slagwapen zijn van ons getuigenis van Jezus.
Het moet de bijl zijn waarmee de bomen van eigen goede daden, de eigen gerechtigheden, omgehakt worden!
Het Kruis moet door de Geest het geweten openen!
Als dat weg is in samenkomsten en gezinnen dan is het verloren!

Het Kruis moet ontkleden als een zwaard dat levend en krachtig is en scherper dan welk ander tweesnijdend scherp zwaard dan ook!
Het woord van het Kruis scheidt emoties, wil en verstand van de geest en het openbaart de dingen van God waardoor je naakt voor Hem komt te staan.

Ook in kerken en samenkomsten kun je zingen, opgewekt zijn, met je handen omhoog staan. Of eerbiedig met gevouwen handen zitten maar toch kan het Kruis ontbreken. Het is dan dode religie geworden dat niets, maar dan ook niets veranderd!

Jezus Christus en Die gekruisigd alleen!
Ik heb mij voorgenomen, net als Paulus en vele anderen in ons land, om niets anders te weten dan Jezus Christus en Die gekruisigd!

Het Lam van God, staande als geslacht, in het midden van de hemel. Hij was Het Die met Zijn Kruisbloed het hemelse heiligdom is binnengegaan en een eeuwige verzoening en eeuwige gerechtigheid voor het mensdom heeft aangebracht... Voor jou, voor ons en voor iedereen!

Wie nog meer?
Ik vroeg mij af of er meer zijn die zich dit hebben voorgenomen.
En... zich hebben voorgenomen om daar waar het Kruis van Jezus ontbreekt, het in het midden te plaatsen!

Contact
Als je vragen hebt of hierover doorpraten, mail dan gerust naar levendenstromendwater@gmail.com
Of app mij op 06-51046981. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten