donderdag 7 november 2013

My Hope For Holland.....The Cross!

Waar ligt de hoop in jouw leven? 

Op je geld, het aantal 'likes' op Facebook, op je lichamelijke uiterlijk, op je 'man-zijn' of je 'vrouw-zijn', op je idolen? Op je bezit, op je huis, op je auto, op je baan, op je nieuwste iphone of tablet? Op je nette kerkgang, op je wettisch leven van regels en op je fatsoen soms? Op je feesten, op je verborgen drinken, op je seksleven, op je porno-kijken.......... ja zeg het maar....... waar ligt je hoop voor dit leven en het leven na je dood? 


Ja ........je kunt je bezighouden met ontspannende yoga of andere methoden die je tijdelijk rust geven om je angsten te onderdrukken, Boeddha dienen of Allah, of aan mindfulness doen om tegenslagen op te vangen en je depressie de baas te blijven. Ja ...........je kunt de wetten van mensen en van God houden. Ja ........voor een tijdje maar uiteindelijk houd je dat niet vol en vervult het je niet werkelijk diep van binnen. 


Daar diep van binnen, -daar waar je ziel huist-, is geen vrede en rust. Wat je ook doet om dit te bevredigen, het zal niet helpen! Ook niet als je sterft want dan weet je dat je naar God gaat voor de afrekening van je leven. De levensbalans zal worden opgemaakt en wie kan dan betalen voor al die misstappen, overtredingen en zonden? Dat kan niemand en ook jij niet; dan moet je zelf betalen en de straf dragen.

Er is echter een hoop! Jezus betaalde aan het Kruis voor jouw zonden. Hij betaalde voor die zonden die Hij zelf niet gedaan had. Hij werd veroordeeld voor jouw zonden om je vrede met God te geven. God gaf Zijn Zoon, Jezus, omdat Hij zoveel van jou houdt

Ben je verlangend naar die diepe innerlijke vrede? Kun je het na eindeloos proberen niet meer zelf? Zie je in dat je de boeien van de zonden niet zelf kan verbreken? Heb je ervaren dat je zelf niet uit die gevangenis van de satan kan ontsnappen? Geef je dan over aan God door bekering en geloof in Jezus! Hij wil je leven inkomen met Zijn diepe Goddelijke liefde en je gaan leiden door de Heilige Geest. 


Billy Graham, een 95 jarige Amerikaanse evangelist, geeft deze boodschap van het Kruis van Jezus Christus. Op indrukwekkende wijze wordt in de film ''The Cross' vertoond dat alleen Jezus je kan redden en je genade geeft! Kijk deze hier.
In de grijze ouderdom zullen zij nog vruchten dragen; zij zullen
vet (fris) en groen zijn om te verkondigen dat de Heere recht is;
Hij is mijn Rotssteen en in Hem is geen onrecht (Psalm 92:15 en 16)

Tot slot. Er was eens in de tijd dat Jezus op aarde leefde een tollenaar die naar de tempel ging om te bidden. Hij zag zijn leven niet meer zitten. Hij durfde de tempel niet eens helemaal in en stond op afstandje zichzelf te veroordelen over zijn zonden. Hij bad daar het kortste zondaarsgebedje aller tijden: O God, wees mijn zondaar genadig. Dat was genoeg; meer hoefde niet want hij ging, na het gebed, gerechtvaardigd naar huis!


Geschreven door Cees van Beek. Als u vragen heeft, mail gerust en aarzel niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten